Om forfatteren

Maria Lang er et pseudonym for Dagmar Lange (1914–1991). Hun var Sverige første krimdronning og var blant de tretten medlemmene da Svenska Deckarakademin ble stiftet i 1971. Dagmar Lange hadde doktorgrad i litteratur og i tillegg til detektivromaner skrev hun filmmanus, skuespill og utallige avisartikler, blant annet om opera. I årene 1948–1972 var hun rektor ved Nya elementarskolan för flickor i Stockholm. 

 

Alle hennes 43 kriminalromaner ble skrevet for hånd med nesten uleselig skrift, så søsteren hennes måtte renskrive dem på maskin før forlaget kunne lese dem. De fleste av Maria Langs bøker foregår i den fiktive småbyen Skoga, som har en klar likhet med virkelighetens Nora. Der er det reist en statue av Dagmar Lange, og turistkontoret arrangerer ”Mordvandringer i Maria Langs fotspor”.

 

Hele seks titler av Maria Lang blir filmatisert, og "En morder lyver ikke alene", basert på hennes første bok, er allerede ute. I tillegg skal TV2 sende en tv-serie basert på forfatterens kriminalromaner. Pass på å få med deg bøkene før du ser både film og tv-serie!

 

Se traileren til "En morder lyver ikke alene" her!

 

Bøker av Maria Lang