Om forfatteren

Karin Bjørset Persen (født 1967) vokste opp i Trøndelag, men har senere bodd mange år i Lakselv i Finnmark med sin mann og deres tre døtre. Hun er norsklærer og har alltid trivdes med å skrive.. I ungdomsårene var hun kjent som ”brevterroristen” i familien, og hun lurte lillebroren sin med diverse falske brev fra myndighetene.  Vanen med å utrykke seg skriftlig fortsatte, da Karin på skuddårsdagen i 1996 benyttet seg av av det kvinnelige privilegiet å kunne fri til sin elskede, gjorde hun det med en liten tekst. Det fungerte fint, og siden da har Karin Bjørset Persen sett på skrivingen som veien til lykke og framgang.

 

En dameklubb som kalte seg ”Frustrerte fruer” ga Karin ideen til romanen Julebrevpikene der hun tar opp det vesentlige i livet: Venninneforhold, familiebånd og erkjennelsen om at ærlighet varer lengst.

---------------------------------------------------------

Kjære dere!

Livet er virkelig en dans på roser! Jeg må nesten gripe til alle klisjeers mor for å beskrive hvordan jeg har det for tiden. Det er ingen romantisk vals, men mer en fyrrig flamenco. Dagene går med til å signere kontrakter, svare på henvendelser fra presse i inn- og utland, og ikke minst skrive autografer. I går kveld måtte jeg rett og slett avkjøle høyrehånda mi i en champagnekjøler.

Skriveprosessen har vært intens. Så derfor var det et smart trekk å investere noe av forskuddet jeg fikk for boken i en hytte ved sjøen. Tankene faller lettere til ro foran sprakende peisbål og lar seg fange på papiret. Bruset fra bølgene har også næret den kunstneriske sjelen min og gitt liv til Julebrevpikene. Jeg er svært takknemlig for at min kjekke ektemann og våre tre henrivende døtre har vist en
usedvanlig forståelse for meg i denne prosessen. Jeg har glemt tid og sted,
fullstendig neglisjert kroppens fysiske behov i min streben etter å skildre blodets hvisken og benpibernes bøn. Hver dag har min mann kommet med en picknickurv.
Den ene dagen var det Bollinger og jordbær, den neste hjemmebakt brød, franske
oster og rødvin.

I takt med årstidene, fra vår til vinter, har arbeidet med Julebrevpikene skredet framover og framstår nå som Boken alle snakker om. Min kjære mann har trofast stått ved min side og godtatt at tankene mine har dvelt med eksistensielle spørsmål. Taust har vi vandret langs strandkanten og sett tjelden legge egg. Vi har tatt lange skiturer innover hvite vidder. På disse turene måtte jeg ofte ta pauser for å notere ned en flyktig tanke før den forsvant opp i de høyere sfærer. Nå er alle tankene fanget til glede for kommende generasjoner.

 

Hilsen Karin

Bøker av Karin Bjørset Persen