Roser, kyss og døden

av Maria Lang

Sommeren viser seg fra sin vakreste side når Puck ankommer familien Malmers herregård Rødbergsbruket for å møte Christer Wijk og hans nye kone. Puck tas imot med åpne armer, men hun aner likevel uråd. Det virker som om den vordende brudens familie skjuler et eller annet. Men hva?

 

Kriminalkommissaer Wijk er stormforelsket, og det later til at han for én gangs skyld har klart å legge fra seg politirollen. Han merker ingen ting til understrømmene av fare i huset, og Puck bestemmer seg for å bli værende hos dem en stund.

 

Det varer ikke lenge før morderen slår til. Familiens patriark blir funnet død, og familien står lamslått tilbake. Det må være en i den nærmeste kretsen som er den skyldige. Puck og Christer Wijk samarbeider nok en gang om en mordgåte som må løses – og det snart. For hvem vet hvem som blir neste offer ….

 

Velkommen til en klassisk krimgåte! Maria Lang er Sveriges første krimdronning og en favoritt blant mange krimentusiaster. Mordgåtene hennes er av det gammel-dagse slaget, hvor leseren får være med å gjette hvem som er morderen. Det er en nostalgisk nytelse å lese en krimbok av Maria Lang, og leseren får en unik svensk 50-talls-følelse.

 

"Roser, kyss og døden" er bok nummer tre av Maria Lang i Silkeperle-serien.

 

Bestill boken her

 

Det er laget filmer/en TV-serie basert på seks av Maria Langs krimromaner. Innspillingen skjedde i traktene rundt Nora, og hovedrollene innehas av Ola Rapace, Tuva Novotny og Linus Wahlgren. 

 

TV-serien ble en stor suksess over hele Europa og den ble vist på TV 2 sommeren 2015. Takket være denne populariteten planlegger man nå en filmatisering av ytterligere seks bøker.

Fakta

  • Sjanger: Krim
  • Originaltittel: Rosor, kyssar och döden
  • Oversetter: Peter Grøn
  • Antall sider: ca 300
  • Format: Pocket, Silkeperle, 125 x 187
  • ISBN: 978-82-8270-033-7

Bøker av Maria Lang