Jakten på Mr. Darcy

av Ingrid Schibsted Jacobsen

Gjennom røykskyen i den overfylte baren får Ingrid øye på ham, og forstår umiddelbart at der sitter HAN – hennes Mr. Darcy. Nå gjelder det bare å få ham til å forstå det samme …

 

17-årige Ingrid har aldri vært ordentlig forelsket, men hun har en formening om hvordan det føles. Og hun har for lengst forstått at man må være rede til å gå gjennom ild og vann for kjærligheten. Oppvokst med romantikkens klassikere er hun fylt av forventninger til hvordan Han, med stor H, skal være. Nå har han endelig åpenbart seg: hennes Mr. Darcy!

 

Året er 1999. Vinteren i Kragerø står i skarp kontrast til sommeren. I mørke og kulde er hverdagen tom og utkantpreget, mens sommerhalvåret er folksomt og spennende. Her vokser Ingrid opp. For henne – som for ungdom flest – er det viktig å være blant de rette menneskene. I det minste vil Ingrid gjerne ligne på de mest riktige i byen. Det er ikke alltid like lett å trå rett blant ungdommen, og ofte tyr hun til bøkenes drømmende og romantiske verden for å finne trøst. Umiddelbart føler hun seg sterkt beslektet med Elizabeth Bennet i Jane Austens Stolthet og fordom. Selv om hun iblant undrer seg på om det ikke er Elizabeths uregjerlige lillesøster som har det morsomst …

 

Når Ingrid en sen kveld på byen støter på sin Darcy, er det ingen vei tilbake. Det er ham hun skal ha!

 

Ingrid Schibsted Jacobsen har skrevet en inderlig, innsiktsfull roman om hvordan det er å lide av overdreven ”romantisme” og dessuten være handikappet, i den forstand at hun er ung, uerfaren og i tillegg har skjev tannstilling. Vi kjenner oss alle igjen i gjentatte scener der bøkenes rosa skinn ikke stemmer overens med virkelighetens nyanser. Fra Jane Austens romantiske verden følger vi Ingrid, som tar et mageplask inn i det virkelige liv.

 

Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr. Darcy er en oppvekstroman med treffende skildringer, gapskratt og varmt alvor – glitrende godt skrevet av en norsk debutant. En skikkelig pageturner som vil glede alle som har vært unge, usikre og naive.

Fakta

  • Sjanger: Roman
  • Originaltittel:
  • Oversetter:
  • Antall sider: 336
  • Format: pocket
  • ISBN: 978-82-8270-020-7

Andre formater

  • Format: innbundet
  • ISBN: 978-82-9980-669-5

Bøker av Ingrid Schibsted Jacobsen