Ikke flere mord

av Maria Lang

"Ikke flere mord" er en klassisk Maria Lang-krim fra 1951 med alle de velkjente element-
ene fra de besnærende krimgåtene hennes på plass. Vi møter den skarpsindige politimannen Christer Wijk, den nysgjerrige amatørdetektiven Puck Bure samt en død ung mann med dyster fortid.

 

”Vel, jeg blir med … på én betingelse: Ikke flere mord! Det er mer enn nok med dem vi allerede har hatt”, uttaler Johannes Ekstedt, Pucks far og arkeolog med egyptisk historie som spesialfelt. Motvillig lover han å bli med det nygifte paret Puck og Einar til den idylliske småbyen Skoga for å samle krefter.

 

Dessverre blir han ikke bønnhørt. De tre har knapt rukket å finne seg til rette i Einars barndomshjem før liket av en ung mann dukker opp i hagen. ”Jeg liker det slett ikke. Men faktum er at det ligger et lik på plenen vår”, sier Johannes Ekstedt resignert.

 

Den unge mannen blir funnet med en egyptisk dolk i brystet. Snart kommer det fram at han har vært ansett som en kjeltring. Flere år tidligere ble han kastet ut av sin egen far, men ingen vet hva krangelen handlet om. Politifullmektig Christer Wijk får en sak der familiehemmeligheter og skjulte intriger lurer bak en uskyldig fasade. Et trygt og fredelig sted blir forvandlet til et åsted for onde gjerninger. Skoga er nok ikke så harmonisk som det kan se ut til på overflaten ...

 

"Ikke flere mord" er bok nummer to av Maria Lang i Silkeperle-serien.

 

Bestill boken her

 

Det er laget filmer/en TV-serie basert på seks av Maria Langs krimromaner. Innspillingen skjedde i traktene rundt Nora, og hovedrollene innehas av Ola Rapace, Tuva Novotny og Linus Wahlgren. 

 

TV-serien ble en stor suksess over hele Europa og den ble vist på TV 2 sommeren 2015. Takket være denne populariteten planlegger man nå en filmatisering av ytterligere seks bøker.

Fakta

  • Sjanger: Krim
  • Originaltittel: Inte flera mord
  • Oversetter: Axel S Seeberg / Kari Wærum
  • Antall sider: ca 270
  • Format: Pocket, Silkeperle, 125 x 187 mm
  • ISBN: 978-82-8270-005-4

Bøker av Maria Lang