Ikke flere mord

av Maria Lang

Ikke flere mord er en klassisk Maria Lang-krim fra 1951 med alle de velkjente element-
ene fra de besnærende krimgåtene hennes på plass. Vi møter den skarpsindige politimannen Christer Wijk, den nysgjerrige amatørdetektiven Puck Bure samt en død ung mann med dyster fortid.

 

”Vel, jeg blir med … på én betingelse: Ikke flere mord! Det er mer enn nok med dem vi allerede har hatt”, uttaler Johannes Ekstedt, Pucks far og arkeolog med egyptisk historie som spesialfelt. Motvillig lover han å bli med det nygifte paret Puck og Einar til den idylliske småbyen Skoga for å samle krefter.

 

Dessverre blir han ikke bønnhørt. De tre har knapt rukket å finne seg til rette i Einars barndomshjem før liket av en ung mann dukker opp i hagen. ”Jeg liker det slett ikke. Men faktum er at det ligger et lik på plenen vår”, sier Johannes Ekstedt resignert.

 

Den unge mannen blir funnet med en egyptisk dolk i brystet. Snart kommer det fram at han har vært ansett som en kjeltring. Flere år tidligere ble han kastet ut av sin egen far, men ingen vet hva krangelen handlet om. Politifullmektig Christer Wijk får en sak der familiehemmeligheter og skjulte intriger lurer bak en uskyldig fasade. Et trygt og fredelig sted blir forvandlet til et åsted for onde gjerninger. Skoga er nok ikke så harmonisk som det kan se ut til på overflaten ...

 

Ikke flere mord er bok nummer to av Maria Lang i Silkeperle-serien.

 

Bestill boken her

 

I løpet av 2014 kommer både en film og en tv-serie basert på seks av Maria Langs krimromaner. Målet er ifølge produsenten å lage en ”tidstro, elegant serie”. Produksjonene er allerede innsolgt til hele Norden og til Tyskland. Innspillingen skjer i traktene rundt Nora, stedet som inspirerte til romanenes fiktive Skoga. Regissør er den velrenommerte danske regissøren Birger Larsen, kjent for tv-serien Forbrytelsen, og hovedrollene innehas av Ola Rapace, Tuva Novotny og Linus Wahlgren. De filmatiserte bøkene er: En morder lyver ikke alene; Liljekonvall er hvit som sne; Ikke flere mord; Roser, kyss og døden; Farlige drømmer; Mord på kirkegården. Alle titler blir filmatisert.

Fakta

  • Sjanger: Krim
  • Originaltittel: Inte flera mord
  • Oversetter: Axel S Seeberg / Kari Wærum
  • Antall sider: ca 270
  • Format: Pocket, Silkeperle, 125 x 187 mm
  • ISBN: 978-82-8270-005-4

Bøker av Maria Lang