Duft av Parfyme

av Kathleen Tessaro

1955: I Paris skriver en døende kvinne på sitt testament.
I London oppdager Grace Munroe at mannen hennes bedrar henne.

 

Grace Munroe mottar et brev fra et advokatfirma som hevder hun er hovedarving etter madame Eva d’Orsey. Det er bare ett problem. Grace har aldri hørt om Eva d’Orsey.

 

Den testamenterte formuen fører Grace gjennom gatene i  Paris og inn i en forførerisk verden blant parfymemakere og eksotiske dufter.  Et forlatt parfymeri gir noen ledetråder, og gradvis vokser det frem et bilde av en fascinerende og tragisk kvinneskjebne.

 

På 1920-tallet var Eva d’Orsey inspirasjonskilden til en berømt parfymemaker, og hun beveget seg i utkanten av sosieteten. Etter hvert som Grace avdekker Evas fortid, hører hun rykter om en karriere ved spillebordene i Monte Carlo, om tapt rikdom, store svik og at Eva menget seg med nazistene under krigen. Tre ulike berømte parfymer forbindes med Eva, og det kan virke som hun har levd tre adskilte liv.

 

Hva knytter disse to kvinnene sammen? Hvem var egentlig Eva d’Orsey?

 

Kathleen Tessaro om å skrive Duft av Parfyme:

”Jeg anser en duft som mer intens enn noe annet som kan symbolisere en periode i et menneskes liv. Duftens avtrykk er så sterkt at man mange år senere kan føres tilbake til den perioden da man opprinnelig kjente duften.

 

Da jeg gjorde research til boken, oppdaget jeg Madame Zed. Hun arbeidet for Lanvin og skapte 14 parfymer, blant annet Mon Peche (oversatt: Min synd. Fra 1924). Det er ikke mye man vet om henne, foruten at hun sannsynligvis kom fra Russland. Hun forsvant etter sin utrolige suksess med Mon Peche, og ingen vet hvorfor. Madame Zed var altfor spennende til at jeg kunne la være å ta henne med i boken. På samme vis med karakteren Valmont, som er en blanding av flere kjente mannlige parfymører, men han er hovedsakelig basert på Christopher Brosius fra New York."

 

Bestill boken her

Fakta

  • Sjanger: Roman
  • Originaltittel: The Perfume Collector
  • Oversetter: Eva Ulven
  • Antall sider: ca 400
  • Format: Soft Cover
  • ISBN: 978-82-8270-093-1

Bøker av Kathleen Tessaro